Site icon Monthly Fitness

YAZA FIT GİRMEK İÇİN 11 ÖNERİ

Şok diyetlerden uzak durun.
Bir ayda sekiz kilo kaybedeceğinizi vaat eden diyetlere inanmayın. Bu diyetlerle sadece su ve kas kaybeder, birkaç günde verdiğiniz kiloların hepsini geri alırsınız.
Kalıcı kilo kaybı için kişiye özel diyet programı uygulayın.
Diyetiniz sadece size özel olmalı. Bu nedenle popüler diyet listelerini uygulamaktan vazgeçin. Kalıcı kilo kaybını ancak ve ancak size özel planlanan dengeli bir beslenme programı ile başarabilirsiniz.

Diyet Planınızı Almak için Tıklayın

Kahvaltı yapmadan evden çıkmayın.
Kahvaltı 8-10 saat süren açlıktan sonra gün içindeki iştah kontrolünüzü etkileyen en önemli öğün. Yumurta, yeşillik, bir dilim peynir ve bir kaç dilim ekmekle yapacağınız bir kahvaltı hem gün içinde size tok tutacak hem de kendinizi enerjik hissetmenizi sağlayacaktır.
Sağlıklı karbonhidratları seçin.
Sağlıklı kilo vermek ve verilen kiloları geri almamak için diyette tam tahıllı ekmek ye diğer tam tahıllı ve işlenmemiş karbonhidratlar mutlaka olmalı. Bunlar iştahı kontrol etmek, tatlı isteğini azaltmak ve bel çevresindeki yağlanmadan kurtulmak için en etkili silahlarınızdır.
Proteinler olmazsa olmazınız olsun.
Beslenmenizde proteine ağırlık verin. Özellikle tavuk göğsü, balık, yağsız et ve süt ürünleri ideal proteinlerdir.
Meyve porsiyonlarına dikkat edin.
Meyveler sağlık deposu ancak miktar önemli. Özellikle kuru meyveler tatlı krizlerinin kurtarıcısı, ancak porsiyon kontrolüne dikkat edilmeli.
İyi yağları tercih edin.
Beslenmenizde işlenmiş yağlar yerine avokado, badem, ceviz ve zeytinyağı gibi sağlıklı yağlara yer verin.
Ara öğün atlamayın.
Öğle ile akşam yemeği arasında yapacağınız ara öğün ile akşam yemeğini daha hafif geçirebilirsiniz. Çantanızda ya da ofisinizdeki dolabınızda anlık açlıklar ve ara öğünler için sağlıklı atıştırmalara yer açın.
Probiyotiklerden faydalanın.
Düzenli çalışan bir sindirim sistemi, metabolizma hızına en çok katkıda bulunan sistemdir. Probiyotiklerin doğal kaynağı yoğurt, ancak gereken durumlarda sindirim sisteminizi düzenlemeye yardımcı olması için probiyotik takviyesi alabilirsiniz.
Kendinize ödül verin.
Beslenme düzeninizde kaçamak yaptığınızda o günü tamamen yok sayıp diyetinizi sona erdirmek yerine o kaçamağı bir ödül olarak görüp diyetinize devam edin.
Yediğiniz besinlerin etiketlerini okuma alışkanlığı edinin.
Aldığınız her paketli ürünün mutlaka enerji ve yağ içeriklerine göz atın. 1 porsiyonunda 10 g dan fazla yağ içeren ürünleri tercih etmeyin.

Exit mobile version