YAZ GELMEDEN HAFİFLEYİN

Araştırmalar ruh halinizi iyileştirmenizle, inatçı kilolarınızdan kurtulmanız arasında sürpriz bir bağlantı olduğunu gösteriyor. Hayallerinizdeki vücuda sahip olarak, rahatlamanın getirdiği faydalardan nasıl yararlanabileceğinizi öğrenin.
Kilo vermenin nasıl rahatlatıcı bir şey olduğunu düşünün.
Diğer şeylerin yanı sıra, ne yemeniz, ne zaman spor yapmanız ve bu çabanızın size geri dönüp dönmeyeceği hakkında bilinçlenmek önemli.
ÖNEMLİ: Dinlenme konusundaki temel yetersizliklerimiz birçok diyetin başarısız olmasının asıl sebebidir. Stresli olduğumuzda çok daha savunmasızızdır. Belki duygusal olarak yiyoruz veya belki de hayatın stresli değişiklikleri yüzünden (olumlu bir değişiklik olsa bile, çocuk sahibi olmak gibi) o kadar meşgul bir hale geliyoruz ki egzersiz bize uzak bir anı olarak kalıyor.
Stres, belinizin üzerindeki yağ rulosu gibi, kurtulması kolay bir şey değildir. Ancak hafiflemesi için birkaç önemli yol öğrenerek, önceliği kendinize vererek ve evet, rahatlayarak her ikisini de kontrol altına alabilirsiniz.
“Önce Siz” Salgını
Hepimizin kendimizi ihmal etme hatasına düştüğümüz zamanlarımız vardır; fakat son zamanlarda bu durum neredeyse bir salgın halini almış durumda. Amerikan Psikoloji Derneği’nden elde edilen son verilere göre, Amerikalıların %44’ü hayatlarındaki stres yoğunluğunun arttığına inanıyor; ancak sadece %9’u bu durumla iyi idare edebildiğini düşünüyor. Ayrıca görüyorum ki bu problem kadınları, erkeklerden daha fazla etkiliyor.
Stres ve şişmanlık arasındaki ilişkiyi inceleyen araştırmacılar, kortizol adı verilen anahtar bir hormonun üzerinde duruyorlar. Muhtemelen daha önce duymuşsunuzdur. Kortizol bir şeyin içine katıldığında veya kendi halinde kötü bir şey değildir (Vücudumuz onu kan basıncını dengelemek için kullanır ve karbonhidrat ve yağların metabolize edilmesinde rol oynar.).
Asıl sorun, vücudumuz kronik stres altında olduğunda ve vücudumuz bu stresi yıkmak için çok fazla kortizol salgıladığında gerçekleşir. Fazla kortizolün bir diğer yan etkisi iştahı açmasıdır (ki bu çok mantıklı; çünkü vücudumuz stresli olduğunda daha fazla enerjiye ihtiyaç duyar.).
Sürekli aç kalmak yeterince kötü; fakat kortizol kalça bölgesine oranla daha çok karın bölgesinden kilo alımı eğilimindedir ve bu göbek çevresi yağlanması da kalp krizi ve inme riskleri ile yakından ilişkilidir. Harvard Üniversitesi’nden bir araştırma stresin kilo aldırmadaki en büyük etkisinin, vücut kitle indeksi (BKI) hali hazırda yüksek olan bireyler üzerinde olduğunu ve stres düzeyinin artmasıyla kilo alımının kısır döngü haline geldiğini göstermektedir.
Yaz gelmeden hafiflemek isteyen bayanlar baylar, ilk hedefimiz STRES’den kurtulmak .

Önerilen Makaleler