Bakır: Demir emilmesi, enerji kullanımı, sinirlerin çalışmasına yardımcı olur. Bakır: balık, baklagiller, yeşil yapraklı sebzeler, mantar, avokado, sarımsak, yosun, sert kabuklu yemişler, kakao gibi besinlerde bulunur.
Çinko: Büyüme ve üreme enzimlerin çalışması, bağışıklık sisteminin çalışmasına yardımcı olur. Süt ürünleri, balık, kabuklu deniz ürünleri, et, tam tahıllı gevrekler, baklagiller, kök sebzeler, sarımsak, filizlenmiş tohumlarda bulunur.
Beta-karoten: A vitaminine dönüşen antioksidan görevi görüyor. Sarı ve turuncu sebze ve meyveler, yeşil yapraklı sebzelerde bulunuyor.
Demir: Vücut ta oksijen nakli yapmaya yarıyor. Yumurta, kabuklu deniz ürünleri, et, tam tahıllı gevrekler, baklagiller, yeşil yapraklı sebzeler, yosun, hurma, incir, kuş üzümü, tohumlar, kakao gibi besinlerde bulunur.
Flavonoidler: Antioksidandır. Tam tahıllı gevrekler, parlak renkli sebze ve meyvelerde bulunur.
Folik Asit: Kırmızı kan hücrelerinin üretimi, sağlıklı hücre bölünmesine yardımcı olur. Ciğer, tam tahıllı gevrekler, yeşil yapraklı sebzeler, meyve, sert kabuklu yemişler ve mayada bulunur.
Fosfor: Kemik ve dişlerin korunmasına yardımcı olur. Yumurta sarısı, balık, kabuklu deniz ürünleri, et, tam tahıllı gevrekler, baklagiller, soya ve süt ürünlerinde bulunur.
İyot: Tiroid bezi hormonu üretimine yardımcı olur. Balık, kabuklu deniz ürünleri, et, tam tahıllı gevrekler, yeşil yapraklı sebzeler, biberler, yosun, iyotlu tuz gibi besinlerde bulunur.
Kalsiyum: Kemik ve dişlerin korunmasına, kas ve sinirlerin çalışmasına yardımcı olur. Süt ve peynir, balık ve yenilebilen kılçıkları, tam tahıllı gevrekler, baklagiller, sert kabuklu yemişler, yeşil lahana gibi besinmlerde bulunur.
Krom: Kan şekerinin düzenlenmesine yardımcı olur. Peynir, tam tahıllı gevreklerde bulunur.
Lif: Bağırsakların çalışmasına yardımcı olur. Tam tahıllı gevrekler, sebze ve baklagiller, meyve, sert kabuklu yemişler ve tohumlarda bulunur.
Magnezyum: Enerji üretimi, sinirlerin çalışması, insülin kontrolüne yardımcı olur. Balık, kabuklu deniz ürünleri, et, tam tahıllı gevrekler, sert kabuklu yemişler, yeşil yapraklı sebzeler, mantar, yosun, tohumlar ve kakaoda bulunur.
Potasyum: Sıvı dengesine, kasların çalışmasına yardımcı olur. Tam tahıllı gevrekler, sert kabuklu yemişler, tohumlar, sebzeler, meyveler ve kakaoda bulunur.
Selenyum: Antioksidandır. Süt ürünleri, balık, et, tam tahıllı gevrekler, baklagiller, yeşil yapraklı sebzeler, mantar, sarımsakta bulunur.
Temel Yağ Asitleri: Kan-yağının düzenlenmesi ve hormon üretimine yardımcı olur. Tam tahıllı gevrekler, baklagiller, sert kabuklu yemişler, çekirdekler, soğuk baskı yöntemiyle çıkarılmış bitkisel sıvı yağlar, koyu yeşil yapraklı sebzelerde bulunur.
A Vitamini: Deri, saç ve gözlerin korunması, bağışıklık sisteminin çalışmasına yardımcı olur. Süt ürünleri, yumurta, balık, baklagiller ve soğuk baskı yöntemiyle çıkarılmış bitkisel sıvı yağlarda bulunur.
B Vitaminleri kompleksi: Sağlıklı metabolizma ve sinirlerin çalışmasına yardımcı olur. Süt ürünleri, balık, et, baklagiller, tam tahıllı gevrekler, yeşil yapraklı sebzeler, çekirdekler ve sert kabuklu yemişlerde bulunur.
C Vitamini: Damarların güçlenmesi, yaraların iyileşmesine yardımcı olur ve antioksidandır. Turunçgiller ve diğer meyvelerin pek çoğu, brokoli, biberler ve diğer sebzelerin pek çoğunda bulunur.
D Vitamini: Kemik ve dişlerin korunmasına yardımcı olur. Süt ürünleri, yumurta sarısı, yosun, sert kabuklu yemişler, yağlı balıklar ve balık-ciğeri yağlarında bulunur.
E Vitamini: Bitkisel yağlar, yumurta, balık, tam tahıllı gevrekler, mercimek, fasulye, sert kabuklu yemişler ve çekirdeklerde bulunur.