DAVETLERDE KİLO KONTROLÜ YOLLARI

DAVETLERDE KİLO KONTROLÜ YOLLARI

Cuma sosyal sorumluluk daveti, Cumartesi arkadaşlarınızla yemek, Pazar günü doğum günü partisi, hepsine katılmak zorundasınız ve siz DİYETTESİNİZ!!! Hepsi üst üste geldi değil mi?

Çok yoğun bir takvime sahip olsanız da kilo vermenize hiç bir şey engel olamaz. Diyet programınız ile sosyal hayatınızı, her ne kadar yağ ve su gibi her ikisini birbirine karıştırmak oldukça zor olsa da senkronize hale getirebilirsiniz.

En önemlisi, porsiyon kontrolü yapmanız olacaktır. Açık büfede doğru seçim yapmak ve ikramlarla aranızda dolaşan garsona ‘hayır’ demek zor biliyorum ama imkansız değil. Davetlerde kilo kontrolü yapabilmeniz için başlıca dikkat etmeniz gereken noktalar vardır. Bunları doğru uygularsanız çok zorlanmadan ve diyetinizi bozmadan davetlerden kurtulabilirsiniz.

Sosyal Etkinliklerde Diyetinizi Takip Etmenin Püf Noktaları

Asla aç gitmeyin.

Açlık, kararlılığınızı zayıflatacaktır. Davetlere katılmadan önce açlığınızı bastırmak ve gözünüzün dönmesini engellemek için ara öğün veya mini ana öğün yemek imdadınıza yetişecektir.

  • 1 kutu probiyotik meyveli yoğurt ve 10 badem

  • 2 grissini ve 1 dilim dil peyniri

  • Latte ve 2-3 yulaflı bisküvi

  • 1 kase tahıllı çorba

  • Baklagilli salata

Baştan çıkarılmayın.

Organizasyona adımınızı atar atmaz kendinize açık büfe, bar ve tatlı tabakları alanından uzak bir yer seçin. Açık büfenin gözünüzün önünde bulunması veya bara yakın yerlerde bulunmak şeytana uymanıza neden olabilir. ‘’Gözden uzak olan, gönülden uzak olur’’ sözünü aklınızdan çıkarmayın.

Sağlıklı beslenen insanlarla program yapın.

Özel bir organizasyona davetlisiniz ve size eşlik etmesi için birini arıyorsunuz. Size tavsiyem, etrafınızda en sağlıklı beslenen kişiyi bu davete çağırın. Böylece beraber sağlıklı seçimler yapabilirsiniz.

Organizasyonlarınız yemek üzerine kurulu olmasın.

Birçok kişi için organizasyon demek neredeyse eşittir yemek anlamına geliyor ve genelde programlar, yeni bir restorandaki yemekleri denemek üzerine planlanıyor. Yemek, keyiftir. Yemek, mutluktur. Ancak yemek aynı zamanda kaloridir. Yemek ve egzersizi kontrol edebileceğiniz organizasyon ve aktivitelere odaklanmanızı öneririm.

Alkol diyetinizi sabote mi ediyor?

Alkolün 1 gramı, 7 kalori içerir ve her içkinin alkol oranı farklıdır. Alkol oranı yüksek olanlar çok kalori içerirken, alkol oranı düşük olanlar ise daha az kalori içerirler. Örneğin; şarap  %12-14 i alkol içerirken, rakının alkol oranı ise % 45’dir. Bu da demek oluyor ki; 1 duble rakı içtiğinizde 3 kadeh şarap içmiş kadar kalori alırsınız. En iyi tercihlerden birisi de hem mayasız hem de kalorisi düşük olan Cin&Toniktir.

İçki ne kadar içmeli? Ertesi gün ne yapmalı?

Alkol alacaksanız, bir porsiyon meyvenizin yerine haftada maksimum 1-2 kez, 1- 2 kadeh şarap içmek, diyetinize sadık kalmanızı sağlayabilir. Kalori alımını kontrol etmek açısından; Kadınlarda 1 kadeh, Erkeklerde 2 kadeh gibi düşünülebilir.

Ertesi gün diyetinize devam etmek ve alkolün vücudunuzda yaratacağı toksin ve ödemi atmak için; 1 yeşil elma, 1 salatalık, 1 havuç, ½ ceviz büyüklüğünde zencefil, 1 tatlı kaşığı keten tohumu ve ½ limon suyunu katı meyve sıkacağından geçirerek içmenizi öneriyorum. Gün içinde de bol limonlu ve taze naneli su tüketmek ve sebze ağırlıklı beslenmek yardımcı olacaktır.

Bunların dışında, sadece bir gece fazla yemek yemiş veya içmiş olmanız diyetinizi bozacağınız anlamına gelmiyor ancak ertesi gün daha çok egzersiz yapmanız, bol su içmeniz ve karbonhidrat az, proteinden yüksek beslenmeniz şartıyla…

Önerilen Makaleler